1. Home
  2. Recepten
  3. Tsjechische keuken
  4. Rundvleessoep met leverballetjes

Rundvleessoep met leverballetjes

  • Tsjechisch, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 09-10-1999

Ingrediënten 5 personen


1,5 l runderbouillon, 100 g runderlever, 50 g witbrood, uitje, 50 g bloem, 1 klein teentje knoflook (of knoflookpoeder), zout, 1 ei, majoraan, peper, soepkruiden, peterselie/bieslook



* Hovezi polevka s jatrovymi knedlicky *

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Runderbouillon volgens basisrecept bereiden.Het uitje fijnhakken.Het brood weken in wat water.

Bereidingswijze

De schoongemaakte en afgespoelde lever in kleine stukjes snijden, het geweekte en uitgeknepen brood en het uitje toevoegen en alles door de gehaktmolen (of in de keukenmachine) draaien. De bloem, het zout, de knoflook en het ei erdoor mengen en kruiden met de majoraan en de peper. Heel goed mengen!Vorm balletjes van het mengsel en laat deze gaar worden in de kokende bouillon. De soep met soepkruiden op smaak brengen en er fijngeknipte peterselie of bieslook over strooien.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ceska


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ceska
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top