Vissoep met karper

  • Tsjechisch, Soep
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 09-10-1999

* Rybi polevka z kapra *

Deel dit recept

Ingrediënten 5 personen
300 g karperkoppen, 100 g karper-ingewanden (goed schoonmaken!), zout, 45 g selderie, 45 g wortelen, 30 g peterselie, 50 g boter, 90 g bloem, nootmuskaat, peper, 1/3 l melk, soepkruiden, peterselie/bieslook, 60 g witbrood, 30 g boter voor het bakken van de broodblokjes
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

De karperdelen goed wassen en afspoelen.
De groenten wassen en klein snijden. Het brood aan blokjes snijden.

Bereidingswijze

De karperdelen apart in lichtgezouten water koken, elk in een halve liter water. Het vlees uit de koppen en de ingewanden klein snijden.
De groenten gaar koken in 0,2 liter water.
Van boter en bloem een roux maken, nootmuskaat en peper toevoegen, en onder voortdurend roeren met de garde de lauwwarme bouillon die afkomt van de vissenkoppen, de -ingewanden en de groenten erbij schenken, aan de kook brengen en onder af en toe roeren minstens 20 minuten koken. Tegen het einde van de kooktijd de melk toevoegen, de soep even laten opkoken en dan door een zeef doen.
Het klein gesneden vissenvlees en de groenten erbij doen, nog even doorkoken en met soepkruiden en zout op smaak brengen.
De broodblokjes in een koekenpan goudbruin bakken. Strooi ze met de peterselie of bieslook over de soep.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten