1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Vegetarische keuken
  5. Pilaf

Pilaf

  • Vegetarisch, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 09-10-1999

Ingrediënten 4 personen


1 flinke ui, 1 teentje knoflook, mespunt kaneel, 300 g zilvervliesrijst, 3 eetl. plantaardige olie, 2 eetl. tomatenpuree,
1 theel. korianderpoeder (ketoembar), 150 g cashewnoten, = theel. komijnpoeder (djinten), 1 rode paprika in stukjes, = theel. kardemompoeder, 1 blik perziken, peper en zout



Vegetarisch gerecht met cashewnoten te serveren met rijst

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de rijst zoals op de verpakking staat aangegeven.
Snipper de ui en de knoflook. Verhit de olie in een pan en laat de ui en de knoflook glazig fruiten. Voeg de paprika toe. Laat de koriander, de komijn, de kardemom en de kaneel kort meefruiten. Voeg tomatenpuree toe en beetje bij beetje het sap van de perziken. Rooster intussen de cashewnoten in een droge koekepan tot ze geuren en hak ze desgewenst grof. Snijdt de perziken in stukjes en doe ze in de pan, samen met de cashewnoten. Laat het geheel even doorwarmen. Proef of er nog zout en/of peper bij moet. Serveer de rijst er apart bij.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hollebolleheidy


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hollebolleheidy
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top