1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Antiliaanse keuken
  5. Keeshi Jena

Keeshi Jena

  • Antiliaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 08-10-1999

Ingrediënten 4 personen


8 eetl.boter,4 thl.paprilapoeder,4 eieren, 800 gram kaas in dikke plakken gesneden,2 moten kabeljauw,1 citroen,4 eetl.olie,2 teentjes knoflook,1 ui,1 tomaat,1 paprika,madame jeanette naar smaak,4 eetl. tomaten ketchup,4 eetl. corn uit blik,4 eetl. mixedgroenten uit blik,4 eetl.doperwten uit blik,augurk,4 thl.rozijnen,4 gedroogde ontpitte pruimen,2 olijven,4 thl.azijn,4 thl.piccalilly.peterselie.


Verder heb je nodig


Koekepan ronde vuurvaste schaal met deksel,een kommetje, platte schaal of bord,vork.


Typisch Antilliaans recept

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Schaaltje met boter invetten,paprikapoeder erin strooien,ei in kommetje breken,loskloppen en in deschaal gieten even ronddraaien zodat het geheel met een dun laagje ei bedekt wordt,het overtollige ei weer in kommetje terug doen.Korsten van de kaas verwijderen. De bodem en de wanden van de schaal met het grootste deel van de plakken kaas bedekken. Vis wassenmet citroen,Ui,tomaat,paprika en indien wenselijk een kleine hoeveelheid van de madame jeanette klein snijden.De groenten uit blik laten uit lekken.De augurk,rozijnen,pruimen,olijven klein snijden of hakken.
Oven voor verwarmen op 350 F(is 170-180C)

Bereidingswijze

De vis bakken in de olie waarin de knoflook,ui,tomaat,paprika bij de vis voegen. Gaar laten smoren,tomaten ketchup erbij doen.
Gare vis uit de pan nemen,van graten ontdoen en met een vork fijn prakken.
De gesmoorde kruiden mengen met de vis,de groenten,vruchten,azijn en piccalilly. Het mengsel proeven en op smaak brengen met zout,peper en e.v.t. een hele kleine hoeveelheid madame jeanette naar eigen smaak.
Het vis-groentemengsel in de schaal met kaas leggen,met de overgebleven kaas bedekken,hierop de rest van het ei gieten en het deksel erop leggen.
Het schaaltje in een grote panplaatsen. Tussen pan en schaal voorzichtig zoveel water schenken tot de helft van het schaaltje.
Pan met schaaltje op een rooster plaatsen in het midden van de oven.
Keeshi Jena 20-30 minuten verwarmen.
Keeshi Jena onmiddelijk serveren Hiervoor de schaal keren op een met peterselie bedekte platte schaal of bord.Knip nog wat peterselie fijn en strooi dit over de Keeshi Jena.

Serveertip

Lekker met droge rijst of funchi en een mixed salade.
Ook lekker met rauw gebakken aardappels en een (verse) vruchten compote.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van annemarie_bouwhuis


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van annemarie_bouwhuis
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top