Stamppot Snijbiet Met Spekjes

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 08-10-1999

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 627,47 kcal
Koolhydraten 78,09 g
Eiwitten 20,57 g
Vetten 22,97 g

Bereidingswijze

Schil de aardappelen, snijd ze in blokjes en kook ze met zout in een weinig water gaar. Bak op een klein vuur de spekjes uit in de boter of margarine. Gebruik hiervoor een pan met dikke bodem. Was intussen de snijbiet en snijd de groente in smalle repen, die u onder nu en dan omscheppen laat uitlekken. Verwarm de melk. Stamp de gare, afgegoten aardappelen fijn en voeg zoveel warme melk toe dat een soepele puree ontstaat. Maak die op smaak met peper,zout en nootmuskaat en schep op het allerlaaste moment de snijbiet en de spekjes erdoor. Laat de stamppotnog enekel min. doorwarmen. Rooster de uitjes en serveer ze daarna bij de goed doorgewarmde stamppot.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

thoolse-mossel avatar
thoolse-mossel 09-09-2001

Van de week dit recept uitgeprobeerd.Het was heerlijk.In plaats van de gedroogde uitjes had ik ui gebakken en dit rondom de stamppot op het bord geschikt en boven een gekookt ei. Nogmaals bedankt.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten