Koolrabi-Gehaktschotel
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 08-10-1999
Ook makkelijk een dag van tevoren te bereiden.
Ingrediënten 4 personen
1 kg. koolrabi in plakken van ca. 1/2 cm., 500 gr. rundergehakt, 30 gr. boter, 1 teentje knoflook, 1 ui, 1 rode paprika, 1 groene paprika, 250 gr. champignons, zout, peper, 50 r. geraspte oude kaas. voor de saus: 1 ui, 25 gr. boter, 3 theel. kerriepoeder, 5 dl. melk, 1/2-1 eetl. maizena, 50 gr. geraspte oude kaasVoedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 648,91 kcal |
Koolhydraten | 24,38 g |
Eiwitten | 43,72 g |
Vetten | 39,28 g |
Voorbereiding
Saus: ui snipperen en in boter ca. 4 min. zachtjes bakken. Kerrie 1 min. meebakken. Melk erdoor roeren en mengsel aan de kook brengen. Maizena met 1-2 theel. water losroeren en saus met maizenamengsel binden. Kaas erdoor roeren en laten smelten. Oven voorverwarmen op 200 graden.
Bereidingswijze
Koolrabi met koud water afspoelen en laten uitlekken. Gehakt in 15 gr. boter in ca. 5 min. rul bakken. Knoflook toevoegen. Ui, paprika en champignons klein snijden en in 15 gr. boter ca. 5 min. bakken. Uimengsel mengen met gehakt, zout en peper (naar smaak), in een ingevette ovenschaal scheppen. Koolrabiplakken dakpansgewijs op gehaktmengsel leggen. Saus erover verdelen en met kaas bestrooien. Gerecht boven in de oven 15-20 min. gratineren.
Laatste reacties
Ik heb de koolrabi eerst even 5 minuten gekookt, nu was de koolrabi goed. 5 dl. melk vind ik veel te veel! Het gerecht wordt daardoor te waterig.
Ik heb de koolrabi eerst even 5 minuten gekookt, nu was de koolrabi goed. 5 dl. melk vind ik veel te veel! Het gerecht wordt daardoor te waterig.
Een klein vraagje: hoort de koolrabi zo "rauw" te blijven? Voor de rest lekker!
Lekker recept we hadden het vanavond en we hebben er van genoten. Thanks!!
vanavond jou recept uitgeprobeert en iedereen vond het heerlijk. Bedankt!