Vegetarische Pastasalade

  • Chinees, Vegetarisch
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 08-10-1999

Een heerlijk voorgerecht of als salade in de zomer.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
200 gr broccoli, 200 gr volkorenspaghetti, 1 rode paprika, 1 kleine prei, 1cm verse gemberwortel, 1 teentje knoflook, 2-3 el sojasaus, 1 el rijstazijn of appelazijn, 1 el sesamolie, 2 el zonnebloemolie, 2 el sesamzaadjes.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

De broccoli in roosjes verdelen, wassen en laten uitlekken. Spaghetti 5 min, koken. De roosjes toevoegen en alles nog eens 3 min. laten koken. Daarna laten schrikken met koud water en laten uitlekken. Paprika en prei schoonmaken en klein snijden (prei in ringetjes, paprika in reepjes) De prei ringen uit elkaar halen. Gember en knoflook schoonmaken en door de knofloopers op een schaaltje uitpersen. Sojasaus, rijstazijn en sesamolie toevoegen.
De zonnebloemolie verhitten en hierin de sesamzaadje goudbruin roosteren tot ze gaan springen. Alle ingredienten vermengen op smaak brengen met zout evt. peper en over de borden verdelen.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

zonnetje054 avatar
zonnetje054 11-02-2002

Heerlijk,al weer een bewijs dat het niet altijd vlees moet zijn. zonnetje054

titialouise avatar
titialouise 13-10-1999

Dit was werkelijk waanzinnig lekker! Groetjes, Titia

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

kyr avatar
kyr

Doorsturen

Home Recepten