1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Babi ketjap
  6. Babi ketjap

Babi ketjap

Door: galien

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 08-10-1999

Ingrediënten 4 personen


500 tot 600 gram varkenslappen (bijvoorbeeld hamlappen) -
zout -
peper uit de molen -
2 uien -
1 teentje knoflook -
2 eetlepels (arachide)olie -
1 theel. djahe (gemalen gemberwortel) -
1/2 theel. sambal oelek -
2 eetl. keukenstroop -
1 dl. ketjap manis



Chinees-Indisch gerecht met varkensvlees in ketjap saus. Is overheerlijk en toch heel gemakkelijk te maken. Slamat Makan - Smakelijk Eten!

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd het vlees in blokjes. Bestrooi het met zout en peper. Snipper de uien en hak de knoflook fijn.

Bereidingswijze

Verhit de olie en bak de blokjes vlees er onder voortdurend omscheppen in tot het aan alle kanten bruin is. Voeg de uien toe. Laat de uien zolang meebakken tot ze licht beginnen te kleuren. Schep de knoflook er door.
Voeg vervolgens djahe, sambal oelek, ketjap, keukenstroop en 1 1/2 tot 2 dl. kokend water toe. Roer alles goed door en laat het geheel 20 a 25 minuten zachtjes pruttelen.

Serveertip

Bereidingstijd totaal = 35 minuten. Geef er drooggekookte rijst bij, atjar en/of een groentegerecht. Ook een mooi gerecht voor bij een rijsttafel. Heel goed een dag van tevoren klaar te maken, want door het wat langer te laten staan, wordt het gerecht alleen maar smaakvoller. Ideaal wanneer je niet te lang in de keuken wilt staan als je gasten over de vloer krijgt.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van galien
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top