pavlova

  • Internationaal, Nagerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 08-10-1999
  • pavlova

    Pavlova

    Pavlova

de perfecte PAVLOVA, aan te passen aan de voorkeur van degene die je wil verwennen.

Deel dit recept

Ingrediënten
4 eiwitten, 280 gram fijne tafelsuiker, 1 1/2 theelepel maizena, mespunt zout, 1 1/2 theel. azijn, 1 theelepel vanille essence, bakpapier en boter voor het invetten van het papier.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
oven

Voorbereiding

zorg dat de kom waarin je de eiwitten doet brandschoon is.
Verwarm de oven tot 170 graden.

Bereidingswijze

Scheid de eiwitten van de dooiers en ben voorzichtig dat er geen spikkeltje eigeel in het wit komt. Met een electrische mixer klop je het eiwit tot het zachte pieken vormt. Klop er dan geleidelijk de suiker bij en blijf kloppen tot de suiker opgelost is. Met een rubber pannenlikker schep je er voorzichtig de maizena en het zout door, doe dit zo licht als je kan en zodat alle lucht in de mix blijft. Op het laatst schep je de vanille en azijn door het mengsel. Zorg dat een groot stuk bakpapier ingevet klaarligt op een ovenplaat. Schep hierop de mix en maak er een cirkel van ongeveer 2 cm. dik. Bak voor ongeveer 1 1/2 uur Laat helemaal afkoelen voor je aan het artistieke gedeelte begint. Hier zijn wat suggesties: slagroom met geprakte aardbeien erdoor: Laagje slagroom, laagje kiwischijfjes, laagje slagroom, laagje banaan: Slagroom met cognac erdoor: Fruit naar keuze geweekt in cointreau: Chocoladevlokken met slagroom: de keuzes zijn oneindig,

align="middle" bgcolor="#000080" scrollamount="2"> Leef je maar eens lekker uit, en heb je iets orgineels uitgeprobeerd laat het dan even weten,



Serveertip

De azijn maakt dat je een lekkere taaie pavlova krijgt, wat de engelsen "chewey" noemen.De Pavlova is een paar dagen van te voren te maken, bewaar hem dan in een koektrommel of stevige plastic zak. Het opmaken is het lekkerst als dat niet te lang voor het eten gebeurt. alles lekker vers!

Laatste reacties

tina1951 avatar
tina1951 27-02-2015

Dit vind onze schoondochter heeeel lekker :-)

ruud_van_der_snoek avatar
ruud_van_der_snoek 03-05-2002

Een prima nagerecht, de azijn is een trucje wat werkt. Ruud

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten