1. Home
  2. Recepten
  3. Salade Van Venkel, Meloenballetjes En Radijs

Salade Van Venkel, Meloenballetjes En Radijs

  •  ,
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 06-10-1999

Ingrediënten 8 personen


1 citroen, ca. 400 gram venkel (ca. 2 knollen), zout, 1 Galiameloen, versgemalen zwarte peper, 2 eetlepels azijn, 2 theelepels honing, 1 dl (zonnebloem)olie, 1 mespunt cayennepeper, 1 bosje radij, 1 krop ijsbergsla, 1 eetlepel karwijzaadjes


Verder heb je nodig


Meloenbolletjeslepel, keukenpapier


Een voorgerecht voor bij de BBQ

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Citroen uitpersen. Van venkel groene takjes afsnijden en tot gebruik bewaren. Venkel halveren en harde kern verwijderen. In pan met water venkel, citroensap en 1/2 theelepel zout aan de kook brengen. Venkel ca. 5 minuten zachtjes koken. In kooknat laten afkoelen. Intussen meloen halveren, pitjes verwijderen en met meloenbolletjeslepel bolletjes uit vruchtvlees steken. Meloenbolletjes licht bestrooien met peper. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten. In kommetje azijn, honing, olie, zout en cayennepeper tot sausje kloppen. Radijsjes schoonmaken en wassen. IJsbergsla wassen en in reepjes snijden. Plakken in dunne reepjes snijden. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.

Bereidingswijze

Sausje nogmaals goed doorkloppen. In kom ijsbergsla met sausje mengen. Radijsjes in dunne plakjes snijden. IJsbergsal over acht bordjes verdelen. Venkelreepjes, meloenballetjes en plakjes radijs voer sla verdelen. Karwijzaadjes over salade strooien. Garneren met achtergehouden venkelgroen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van angelique_l


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van angelique_l
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top