1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Italie: Aardappel-tonijnmousse

Italie: Aardappel-tonijnmousse

  • Italiaans, Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 06-10-1999

Ingrediënten 6 personen


Voor de mousse:500 g bloemige aardappelen, 2 el kappertjes, 100 g groene olijven (ontpit), 150 g uitgelekte tonijn (naturel, blik), 2 ansjovisfilets, 2 el fijngehakte peterselie, 2 el olijfolie, 5-6 el warme melk, 1-2 el dragonazijn, zout, versgemalen zwarte peperVoor de mayonaise:1 eierdooier, 1 el citroensap, 1 tl mosterd, 1 dl olijfolie, 3/4 dl zonnebloemolie, zout, zwarte peper (of gebruik kant-en-klare mayonaise)Voor de garnering:12 kappertjes


Verder heb je nodig


RoerzeefFoodprocessor


* Sformato di patate e tonno *In Toscane wordt deze salade van gepureerde aardappelen en tonijn vaak als antipasto gegeten. Het is een vereenvoudigde versie van de klassieke sformato. Eet er niet teveel van als voorafje, want het is behoorlijk voedzaam.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Schil de aardappelen.

Bereidingswijze

De mousse:Kook de aardappelen in weinig water met wat zout gaar.Maal kappertjes, olijven, tonijn, ansjovis en peterselie samen fijn in de foodprocessor.Pureer de warme aardappelen in een roerzeef boven een ruime kom. Roer de olie erdoor en zoveel van de warme melk als nodig is om een dikke puree te krijgen. Roer 1 el van de azijn door de puree. Meng met een vork het tonijnmengsel door de aardappelpuree tot het een homogene massa is geworden. Proef het mengsel en breng op smaak met zout, peper en zo nodig nog wat azijn (de smaak moet fris zijn). Schep de mousse op een platte serveerschaal en strijk het oppervlak met de achterkant van een lepel mooi glad. De salade laten afkoelen en afgedekt met plasticfolie in de koelkast door en door koud laten worden.De mayonaise:Vermeng de eierdooier met het citroensap en de mosterd, roer lepelsgewijs de olijfolie en de zonnebloemolie erdoor en breng de mayonaise op smaak met zout, versgemalen peper en eventueel nog wat citroensap.Bedek de sformato met een laag mayonaise en garneer de bovenkant met een rij kappertjes. Snijd de sformato aan tafel heel voorzichtig in dikke plakken of mooie puntjes.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pieperparade


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pieperparade
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top