1. Home
  2. Recepten
  3. Amerikaanse keuken
  4. Aardappel-courgettesoep

Aardappel-courgettesoep

  • Amerikaans, Soep
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 06-10-1999

Ingrediënten 4 personen


2 el boter of margarine
250 ml fijn gesnipperde ui
750 ml geschilde aardappelen in blokjes gesneden.
750 ml "squash" courgette, deze heeft de vorm van een grote oranje peer.
1 l bouillon naar keus
3/4 el cider azijn
250 ml gewassen en fijn gesneden spinazie
60 ml jonge uitjes (alleen het groene gedeelte)
zout en peper naar smaak.


Verder heb je nodig


Grote pan, mes, snijplank, houten lepel, evt. een staaf mixer of blender. anders een aardappelstamper


Het lekkerste als hij geserveerd wordt met walnoten en Gruyere toast.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Aardappelen schillen, wassen en in blokjes snijden
courgette schillen en in blokjes snijden
ui snipperen
spinazie wassen en fijn snijden
jonge bos ui wassen en heel fijn snijden

Bereidingswijze

Doe de boter in de pan en smelt dit.
voeg de ui toe, doe het deksel er op en laat het voor 5 minuten zachtjes bakken, tot de ui zacht is.
voeg de aardappelen en de squash(courgette) toe en roer dit goed om tot het een laagje boter heeft.
Voeg de bouillon toe en breng het aan de kook. Draai het vuur laag en laat het nu zachtjes koken voor ongeveer 30 minuten of tot de groenten gaar zijn.
Haal het van het vuur af. Pureer de groenten tot het wat dikker wordt, maar niet helemaal pureren.
Voeg de spinazie en de bosui toe, de azijn en zout en peper naar smaak.

Serveertip

Serveer de soep met walnoten-gruyere toast.
recept volgt.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van american_cuisine


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van american_cuisine
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top