1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Multi-culturele keuken
  5. Heilbot Speciaal

Heilbot Speciaal

  • Multi-cultureel, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 06-10-1999

Ingrediënten 2 personen


200 gr. heilbot, 100 gr. peultjes, 100 gr. haricoverts, 2 wortelen, babymais, 4 sjalotten, 2 teentjes knoflook, 75 gr. tauge, 250 gr. kleine aardappeltjes geschrapt. Een potje groene pesto


Verder heb je nodig


Wokpan, ovenvaste schaal.


Heilbot met pesto, gegratineerd in de oven, op een bedje van roerbakgroenten.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Maak alle groenten schoon, snijd de wortelen in dunne plakjes, de babymais in stukjes en kook de haricoverts en de aardappeltjes beetgaar. Verwarm de oven voor op 200 graden. Beboter de vuurvaste schaal.

Bereidingswijze

Doe een klein scheutje olijfolie in de wok en verhit dat. Fruit de sjalotjes en de knoflook glazig. Voeg alle groenten toe en roerbak dit op hoog vuur. Breng op smaak met peper, zout en evt. tamari. Doe peper en zout op de heilbot en wrijf een kant dik met pesto in. Een beetje geraspte kaas erover en ongev. in 10 min. laten garen in de oven.

Serveertip

Verdeel het groentemengsel over 2 borden, leg hierop een stukje gegratineerde vis.
Smakelijk!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kiki


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kiki
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top