1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Zalm
  6. Tomatenlasagne met verse zalm

Tomatenlasagne met verse zalm

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 05-10-1999

Ingrediënten 4 personen


2 el olijfolie
1 fijngesneden ui
1 fijngesneden teentje knoflook
1 el tomatenpuree
1 kg verse tomaten (ontveld en in stukken)
200 g verse zalm in dunne reepjes
2-3 el gemengde verse kruiden (basilicum, kervel en dragon)
1 pak lasagnevellen (250 g)
100 g Parmezaanse kaas aan 1 stuk
zout
peper


Verder heb je nodig


Ovenschaal, aluminiumfolie, kaasschaaf


Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Olie verhitten en ui en knoflook ca. 5 min. bakken. Tomatenpuree toevoegen en 2 min. meebakken. Tomaten toevoegen en mengsel op zacht vuur ca. 30 min. stoven. Saus pureren en met zout en peper op smaak brengen. Zalm en kruiden door saus roeren. Oven voorverwarmen op 200 graden. In ovenschaal 1/5 deel van saus scheppen, daarop 1/4 deel van lasagnevellen leggen. Dit herhalen tot er 4 lagen lasagne zijn, eindigen met laag saus. Schaal met aluminiumfolie afdekken en lasagne in midden van oven ca. 30 min. bakken. Folie verwijderen. Met kaasschaaf kaas in grove vlokken schaven en over lasagne verdelen. Lasagne nog 10-15 min. in oven terugzetten om te gratineren.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van henny_b_b


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van henny_b_b
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top