1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Camembert
  6. Kip Gevuld Met Camembert

Kip Gevuld Met Camembert

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 05-10-1999

Ingrediënten 10 personen


Kipfilets a 125 gr - 10 plakjes ardennerham -250 gr camembert - peper - zout - boter - 300 gr ghampignons - 300 gr bosuitjes - 60 gr tomatenpuree - 120 gr bloem - 1,5 ltr runderbouillon - 2 dl room - WITLOFSALADE 1 st rode paprika - 10 st geconfijte dadels - 100 gr gewelde rozijnen - 100 gr appel - 1 dl soja olie - 1 dl honing - 0,75 dl azijn en 1/2 tl mosterd .


Verder heb je nodig


Koekenpan, Snijplank, office mesje (een mesje om kleine produkten tesnijden), koks mes, appelboor, garde, plastic folie, Groot mes of een hakbijl en een mengkom.


Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Rol de Camembert in de ham en plet de kipfilets tussen plasticfolie met een groot plat mes of hakbijl. Vul de geplette kipfilets met de in ham gerolde Camembert en bestrooi het geheel met peper en zout. Snij de champignons door midden en de bosuitjes fijn. Zet vervolgens de bloem, tomatenpuree en rozijnen met de bouilon klaar. Snij de witlof in ringen, de paprika in kleine blokjes en de dadels in ringen. Schil de appel en haal het klokhuis er uit, daarna snij je de appel in kleine blokjes. Sprenkel tot slot wat citroen water over de appel om bruin worden te verkomen.

Bereidingswijze

Verwarm de boter in een koekepan en bak hierin de kip aan beide zijden bruin en gaar. Neem de kip uit de pan en houdt deze warm. Fruitvervolgens de champignons en de uitjes in het bakvet en voeg de puree toe. dit alles even door elkaar mengen en na 1 minuut de bloem toe voegen, gedurende 1 minuut blijven roeren. Voeg de warme bouillon toe en maak er een saus van. WITLOFSALADE Doe de gesnede witlof in een mengkom en voeg daar de gesneden paprika, dadels, appel en rozijnen aan toe. Meng de soja, honing en azijn en maak het geheel op smaak af met wat zout, peper en mosterd. Voeg als laatste de dressing toe aan de witlof.

Serveertip

Gebakken aardappelschijfjes met amandelschaafsel.
Geef als voorgerecht een doperwtensoep.
Geef als nagerecht een frambozen merengues.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wereldkeuken


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wereldkeuken
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top