1. Home
  2. Recepten
  3. Griekse keuken
  4. Tzatziki
  5. tzatziki

tzatziki

Door: croontje

  • Grieks, Salade
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 05-10-1999

Ingrediënten 4 personen


2 kleine komkommers,zout, 3 teentjes knoflook, 4 dl. yoghurt (griekse of bulgaarse, vers gemalen peper, 1 eetl. citroensap, 3 eetl. olijfolie, 2 eetl. fijngehakte dille of peterselie. (evt. stokbrood)



Origineel grieks recept. Als salade eten.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Schil de komkommers, halveer ze en schraap de zaadjes eruit. Rasp de komkommers, bestrooi ze flink met zout en laat dit 2 uur in de koelkast staan.

Bereidingswijze

Knijp het vocht heel goed uit de komkommer. Pel de teentjes knoflook en pers ze boven een kom uit. Roer de yoghurt, wat peper en zout, het citroensap, de olie en de fijngehakte dille of peterselie erdoor. Schep de komkommer erdoor en laat de tzatziki in ca. 2 uur in de koelkast op smaak komen.

Serveertip

Breng nogmaals op smaak en serveer het als bij- of voorgerecht, bij de barbecue, bij een griekse maaltijd. Evt. met stokbrood.



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van croontje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top