zalmrolletjes
- Antiliaans, Borrelhapje
- 10-20 min.
Typisch antilliaans recep.Wordt bij elk feestje wel geserveerd.
Heeft een pittige frisse smaak.
Ingrediënten 4 personen
Voor de omeletten:1 eetl. bloem,2 eel. water,2-3 eieren,1/4 thl.zout,peper,takje peterselie,2 eetl. boter.
Voor het vulsel:
150 gram zalm
1/4 thl.red hot sauce,1/4 thl.aroma,1/2 thl.mosterd.
Benodigdheden
pan,kom,garde.Voorbereiding
Bloem met de helft van het water glad roeren.
Rest van het water,eieren,zout en de peper toevoegen.
Peterselieblaadjes wassen en heel fijn knippen en bij het eiermengsel voegen.
Goed roeren . Het schuim weg laten trekken.
Van het mengsel 3 dunne omeletten maken.
Zalm van de graten en vellen ontdoen, fijn prakken met een vork en toevoegen: de hot sauce , het aroma en de mosterd.Is het geheel te droog dan een beetje nat van augurken toevoegen of azijn. Indien nodig kruiden toevoegen naar smaak(sambal)
Bereidingswijze
Op iedere omelet een laagje van de zalmpasta smeren.
De omeletten oprollen.De zalmrollen per rol in vetvrijpapier rollen en in de koelkast laten opstijven.
Kort voor het opdienen de rollen in stukjes van 2 cm snijden. In ieder stukje een prikker steken en de zalmrolletjes op een met peterselie versierde schaal leggen.
Serveertip
Opmerking:
Dit gerecht kan ook gebruikt worden als onderdeel van een buffet.