3 el boter, 2 tl gedroogde rozemarijn, 1 teentje knoflook, 4 grote vastkokende aardappelen, 3 el olijfolie
Geurige, verse chips uit de oven.
Schil de aardappelen.Snijd het teentje knoflook zeer fijn.Verwarm de oven voor op 200-225 graden.
Smelt de boter, doe de rozemarijn en knoflook erbij en laat 15 minuten zachtjes meesmoren.Snijd de aardappelen ondertussen in zeer dunne plakjes. Spoel ze af en dep ze droog in een theedoek.Doe de aardappelen in een wijde kom, schenk de gesmolten boter erover en schep ze om, zodat alle plakjes met de geurige boter in aanraking komen.Vet de bakplaat van de oven dik in met olijfolie. Verdeel de aardappelplakjes over de bakplaat. Zorg dat ze elkaar enigszins overlappen, maar ze mogen geen dikke koek vormen.Bak de chips in 35-45 minuten gaar en krokant.