Turks Brood

  • Turks, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 04-10-1999

Verrukkelijk! Maak ik vaak als er gasten zijn. Met dank aan Marianne....

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
....Deeg....: 500 gr. bloem * 1 zakje gedroogde gist * 1 eetl. suiker * 1 eetl. zout * 1 theel. komijn * 1 dl. yoghurt * 2 dl. lauwwarm water * 2 eetl. tomatenpuree

....Gehaktmengsel....: 400 gr. rundergehakt * 0,5 kopje olijfolie * 2 uien * 1 spaanse peper * 2 teentjes knoflook * 1 theel. zout * 1 theel. oregano * 0,5 bosje peterselie (of 1 eetl. gedroogd) * 1 eetl. paprikapoeder
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Deegroller, bakplaat, bakpapier, oven

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 180 gr. C.

Bereidingswijze

....Deeg....:
Vermeng bloem, gist, suiker, zout en komijn. Voeg yoghurt en water toe. De ingredienten van buiten naar binnen tot een soepel deeg kneden. In een kom, afdekken, op warme plek minstens 30 minuten laten rijzen. Nogmaals goed kneden, weer 30 min. laten rijzen. Rol het deeg uit tot ca. 2 cm dik, leg het op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijken met tomatenpuree, nog 10 min. laten rijzen.

....Gehaktmengsel....:
Gehakt rul bakken in olijfolie. Fijngesneden ui en peper (zonder zaadlijst) toevoegen. Geperste teentjes knoflook en kruiden toevoegen. Vleesmengsel laten afkoelen, gelijkmatig over deeg verdelen. Het geheel in een 180 gr. C. voorverwarmde oven schuiven. 20-25 minuten bakken.

Serveertip

Serveren met een frisse salade.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Purrie avatar
Purrie 19-05-2021

Ook ik vraag me af, dat zout, moet dat echt een eetlepel zijn? Bedankt voor dit recept, hier in Spanje kan ik nergens turks brood kopen.... veel dank!

Mellie_1976 avatar
Mellie_1976 02-07-2018

Klinkt goed, eens kijken of ik een beetje normale yoghurt hier kan vinden in de USa

Rob1025 avatar
Rob1025 20-08-2014

Ga het proberen....

Monique_Astrid avatar
Monique_Astrid 27-07-2014

Lijkt me erg lekker. Maar misschien een vergissing gemaakt met de hoeveelheid zout? Een eetlepel. Is dat niet wat veel?

willem37 avatar
willem37 06-10-2012

Hoi Wilma bedankt voor dit heerlijke recept. Dat wordt binnenkort bakken en smullen. Groeten Willem.

18757 avatar
18757 01-10-2012

Vanavond klaargemaakt, was wel aardig, maar een beetje droog. Ik heb er nog tzaziki bijgemaakt en dan was het lekkerder. Maar met al die positieve reacties, had ik eerlijk gezegd wel wat spectaculairders verwacht..

kruimeltje37 avatar
kruimeltje37 09-03-2012

ga hem vanavond proberen te maken, alleen nog ff het gehakt en de spaanse peper halen. thanx lijkt me heerlijk.

ArualB avatar
ArualB 05-11-2011

Klinkt goed, neem ik mee.

Jdwild avatar
Jdwild 01-01-2011

Heerlijk heerlijk, gister gemaakt voor de visite. Doorslaand succes!!!

dinekeruit avatar
dinekeruit 29-07-2010

Verrukkelijk recept!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten