Turks Brood

  • Turks, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.

Verrukkelijk! Maak ik vaak als er gasten zijn. Met dank aan Marianne....

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
....Deeg....: 500 gr. bloem * 1 zakje gedroogde gist * 1 eetl. suiker * 1 eetl. zout * 1 theel. komijn * 1 dl. yoghurt * 2 dl. lauwwarm water * 2 eetl. tomatenpuree

....Gehaktmengsel....: 400 gr. rundergehakt * 0,5 kopje olijfolie * 2 uien * 1 spaanse peper * 2 teentjes knoflook * 1 theel. zout * 1 theel. oregano * 0,5 bosje peterselie (of 1 eetl. gedroogd) * 1 eetl. paprikapoeder
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 717,24 kcal
Koolhydraten 67,16 g
Eiwitten 25,45 g
Vetten 37,44 g
Benodigdheden
Deegroller, bakplaat, bakpapier, oven

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 180 gr. C.

Bereidingswijze

....Deeg....:
Vermeng bloem, gist, suiker, zout en komijn. Voeg yoghurt en water toe. De ingredienten van buiten naar binnen tot een soepel deeg kneden. In een kom, afdekken, op warme plek minstens 30 minuten laten rijzen. Nogmaals goed kneden, weer 30 min. laten rijzen. Rol het deeg uit tot ca. 2 cm dik, leg het op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijken met tomatenpuree, nog 10 min. laten rijzen.

....Gehaktmengsel....:
Gehakt rul bakken in olijfolie. Fijngesneden ui en peper (zonder zaadlijst) toevoegen. Geperste teentjes knoflook en kruiden toevoegen. Vleesmengsel laten afkoelen, gelijkmatig over deeg verdelen. Het geheel in een 180 gr. C. voorverwarmde oven schuiven. 20-25 minuten bakken.

Serveertip

Serveren met een frisse salade.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

wilma_hoeve avatar
wilma_hoeve

Doorsturen

Home Recepten