*Sinaasappel Knolraap*

  • Amerikaans, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 04-10-1999

Een bijgerecht voor Thanksgiving of Kerst

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kg knolraap
4 el margarine of boter
zout en peper naar smaak
sinaasappelrasp van 1/4 sinaasappel.
1 el sinaasappelsap
4 el zure room
peterselie om te garneren
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
pannetje,
(magnetron om de knolraap voor 5 minuten te koken, makkelijker voor het schillen)
stamper, houten lepel, serveer schaal of kom, vergiet

Voorbereiding

Schil de knolraap en snijd het in dunne plakken. (even in de magnetron doen dan is de schil er makkelijker af te halen)

Bereidingswijze

doe de knolraap in een pan en bedek het met koud water, voeg het zout toe en breng het aan de kook. kook het voor ca 20 minuten of tot the gaar is.
Laat het goed uitlekken in een vergiet voor een paar minuten

pureer de knolraap in het pannetje, en voeg de boter,peper en sinaasappelrasp er door. verwarm het op matig vuur onder goed roeren tot het goed heet is en het er vrij droog uitziet.
haal het van het vuur af en roer nu de sinaasappelsap en de zure room er door. verwarm het weer op een laag pitje, oppassen voor verbranden en roer het af en toe, zodat het niet aan de pan blijft plakken.
maak het met zout en peper op smaak af, en doe het in een schaal. garneer met verse peterselie.

Serveertip

je kunt het ook met een ijsbolletjes tang in mooie bolletjes vormen op de schaal en een blaadje peterselie op elk bolletje leggen.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

pihoon avatar
pihoon 04-03-2012

Wat een heerlijk gerecht!We hebben het vanavond gegeten met geroosterde groenten uit de oven en gerookte forelfilet. Een feestmaal groet, Pihoon

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten