1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Zoete Appeltjes

Zoete Appeltjes

Door: jans10

  • Nederlands, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 04-10-1999

Ingrediënten 4 personen


1 kg. zoete appelen (Armgard, een speciale appelsoort)
1/2 l. water
40 gr. suiker
1 eetlepel citroensap
stukje pijpkaneel
(1/2 dl bessensap of 1 eetlepel azijn)
15 ` 20 gram aardappelmeel of allesbinder



Een recept uit grootmoeders keuken, vroeger als hoofdgroente tegenwoordig als bijgerecht.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Schil de appelen, snijd ze in vieren en verwijder het klokhuis.
Zet ze op met de overige bestanddelen (met uitzondering van het aardappelmeel of allesbinder).
Kook ze zachtjes gaar in ongeveer een 1/2 uur.
Neem de appelen met een schuimspaan uit het vocht en verwijder het kaneelstokje.
Bind het vocht met het aangemengde aardappelmeel of de allesbinder en giet het over de appelen.
Voeg naar verkiezing een stukje boter toe wanneer de appelen warm worden geserveerd.



Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jans10
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top