1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Duitse keuken
  5. Sauerbraten

Sauerbraten

Door: rettensberger

  • Duits, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 03-10-1999

Ingrediënten 4 personen


1k rundvlees, 30g verse spek, 1/5l azijn, 1/5l rode wijn, water, zoepgroenten, zout, peper uit de molen, olijfolie, een klijn bakje zure room, 1 1/2 eetlepel bloem.



Gerecht on je fingers bij op te eten. Klassiek duits gerecht.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Groenten,azijn,wijn en water koken. Vlees met spek pikeren (spek in het vlees rijgen). Vlees in een niet te grote schaal geven en met het vocht overgieten. Minimaal 2 dagen in de koelkast laten marineren.

Bereidingswijze

De olie verwarmen. vlees uit de marinade nemen, droog deppen en in de olie aanbraden. een of twee eetlepels verse soepgroenten en wat van de marinade bigeven. Het geheel ca. 1 uur laten koken. Kijk na of er voldoende vocht on de pan is. Giet dan marinade bij. Vlak voor het opdienen de room met de bloem verroeren en de saus ermee binden.

Serveertip

Het vlees in plakjes snijden en op een opdienschaal met peterselie en tomatjes opmaken. Geef er rode kool bij.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van rettensberger
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top