Sate-saus

  • Indonesisch, Saus/dressing
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 03-10-1999

De lekkerste zelfgemaakte sate-saus

Deel dit recept

Ingrediënten
- klein potje pindakaas,
- 1 el slaolie,
- 1 ui,
- 2 a 3 tl sambal,
- 2 el ketjap,
- teentje knoflook,
- mespuntje ketoembar,
- 1 el bruine basterdsuiker,
- citroensap,
- melk.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

De ui heel fijn snijden

Bereidingswijze

De olie verhitten in een pannetje.
Hierin de fijngesneden ui fruiten tot hij glazig is. Ondertussen teentje knoflook uit de knijper erbij voegen en even mee laten fruiten.
De pindakaas, sambal, ketjap, ketoembar, bruine suiker en het citroensap toevoegen.
Wat melk toevoegen en al roerende aan de kook brengen.
Even zachtjes laten doorkoken, waarbij u telkens wat melk toevoegt tot een gladde, niet te dikke saus ontstaat.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

nh avatar
nh

Doorsturen

Home Recepten