1. Home
  2. Recepten
  3. Indonesische keuken
  4. Sate-saus

Sate-saus

  • Indonesisch, Saus/dressing
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 03-10-1999

Ingrediënten


- klein potje pindakaas,
- 1 el slaolie,
- 1 ui,
- 2 a 3 tl sambal,
- 2 el ketjap,
- teentje knoflook,
- mespuntje ketoembar,
- 1 el bruine basterdsuiker,
- citroensap,
- melk.



De lekkerste zelfgemaakte sate-saus

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

De ui heel fijn snijden

Bereidingswijze

De olie verhitten in een pannetje.
Hierin de fijngesneden ui fruiten tot hij glazig is. Ondertussen teentje knoflook uit de knijper erbij voegen en even mee laten fruiten.
De pindakaas, sambal, ketjap, ketoembar, bruine suiker en het citroensap toevoegen.
Wat melk toevoegen en al roerende aan de kook brengen.
Even zachtjes laten doorkoken, waarbij u telkens wat melk toevoegt tot een gladde, niet te dikke saus ontstaat.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van nh


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van nh
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top