1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Vegetarische pastaschotel met paddestoelen en groente

Vegetarische pastaschotel met paddestoelen en groente

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 03-10-1999

Ingrediënten 4 personen


Twee bosuitjes (of sjalotjes), 500 gram verschillende (wilde) paddestoelen, een paar gedroogde paddestoelen (bv eekhoorntjesbrood), 100 gram haricots verts, 100 gram peultjes, 100 gram broccoli roosjes, 100 gram diepvries doperwten, half bekertje slagroom, (olijf)olie, zout en peper.
Pasta (bv farfalle of fussilli).



Een echt herfstrecept. Vegetarisch maar zonder dat je het vlees mist.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Week de gedroogde paddestoelen minimaal een half uur in een beetje warm water. Maak de groente en de paddestoelen schoon. Snij de paddestoelen zonodig in stukken. Snipper de ui.

Bereidingswijze

Kook in een pan de groente beetgaar (haricots 8 minuten, peulen 5 minuten en de broccoli 4 minuten en de doperwten volgens de aanwijzing) en zet apart.
Kook de pasta al dente. Begin daarna met de paddestoelen. Fruit de uitjes in een grote koekepan. Voeg de verse paddestoelen toe. Knijp de geweekte paddestoelen uit en voeg toe. Voeg wat zout en peper toe. Bak de paddestoelen een paar minuten op matig vuur. Voeg dan een paar lepels van het weekvocht en de slagroom toe. Roer goed om. Kook zonodig een beetje in. Voeg de groente toe en warm door.
Vermeng de pasta met het paddestoelen-groente mengsel.

Serveertip


Serveer hierbij een niet te zware rode wijn. Een Chianti of een eenvoudige Bordeaux is lekker.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van arjenl


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van arjenl
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top