1. Home
  2. Recepten
  3. Bakken
  4. Hartige taart
  5. Quiche prei
  6. boeren quiche, Montignac

boeren quiche, Montignac

  • Montignac, Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 03-10-1999

Ingrediënten 5 personen


5 eieren, 600 gr. prei, 150 gr. mager spek in blokjes, 1 gesnipperde ui, 300 gr. crhme franche(light), 200 gr. geraspte goudse kaas, olijfolie, zout, peper, nootmuskaat.



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Was de prei en gebruik alleen het witte en malse groene gedeelte. In stukken van 1 tot 2 cm. snijden. Bak de spekjes op zacht vuur uit tot ze het meeste vet kwijt zijn. Warm houden. Fruit op zacht vuur de gesnipperde ui en in stukken gesneden prei in 2 eetl. olijfolie. Laat alles 20 min. afgedekt stoven.
Af en toe roeren.Op smaak brengen met zout en peper. Klop de eieren met de crhme franche en breng het mengsel op smaak met een beetje zout, peper en nootmuskaat. Kaas, spekjes, uien en prei (zonder kookvocht) toevoegen en goed dooreen mengen. Giet het mengsel in een ingeoliede ovenschotel en bak het 40 min. in een warme oven (stand 5, 160 gr. C).

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Lauwwarm opdienen als bijgerecht, eventueel met een groene of samengestelde salade.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wijan


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wijan
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top