Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Paddestoelen Pastei

Paddestoelen Pastei

Door: mariank

  • Internationaal
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 02-10-1999

Ingrediënten 2 personen


1 bakje oesterzwammen - 1 bakje kastanjechampignons - 1/2 ons bacon - 30 gr boter - 30 gr bloem - 1 el peterselie - 1 tl tijm - 2 1/2 dl kruidenbouillon - zwarte peper - 1/2 dl slagroom - flinke scheut sherry
Deeg: 120 gr boter - 200 gr bloem - 3 el ijskoud water



Ontdek meer:

Voorbereiding

Doe de bloem in een kom, snijd de boter door de bloem in hele kleine stukjes, voeg het water toe en kneed het deeg snel tot een soepele bal. Ca. 1 uur afgedekt in de koelkast bewaren.


Bereidingswijze

Bak de bacon in een klontje boter knapperig. Uit de pan scheppen. Bak de in stukjes gesneden paddestoelen in hetzelfde vet een paar minuten op middelhoog vuur. Uit de pan halen. Smelt 30 gr. boter en roer er de bloem door. Voeg scheutje voor scheutje de bouillon toe, goed roeren. Als alle bouillon is opgenomen, dan de paddestoelen (met het vocht) en de bacon door de ragout roeren. Kruiden met de tijm e wat peper. Roer er de room, de sherry en de peterselie doorheen. Laat de ragout afkoelen.
Rol het deeg uit tot een grote lap. Bekleed hiermee een lage taartvorm, en laat de helft van het deeg erover hangen. Doe de ragout in de vorm en dek het af met het deeg. Laat een gaatje vrij.
Zet de pastei 45 min in de oven op 200 graden

Serveertip

Lekker met kropsla met peer, gorgonzola en walnoten



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mariank
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top