Stoofpeertjes
- Nederlands, Hoofdgerecht
- > 120 min.
Heerlijke stoofpeertjes als hoofdgerecht of als toetje...
Ingrediënten
1 kilo stoofpeertjes (Gieser Wildeman) - 4 eetlepels suiker - 1 kaneelstokje - 1 stukje citroenschil - 1 dl. rode wijn of bessensapVoedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 1078,18 kcal |
Koolhydraten | 236,36 g |
Eiwitten | 5,12 g |
Vetten | 0,09 g |
Benodigdheden
Grote pan met water waarbij de peertjes net onder staan.
Voorbereiding
De peertjes schillen en de klokhuizen verwijderen. Eventueel halveren.
Bereidingswijze
Doe de peertjes in de pan en voeg alle ingredienten toe. Breng het geheel aan de kook en draai het vuur daarna zo laag mogelijk. Laat de peertjes in 21/2 tot 4 uur gaar stoven. Als de peertjes gaar en mooi rood gekleurd zijn, de peertjes uit het vocht halen en dit eventueel binden met 2 theelepels in water opgeloste maizena voor een mooie rode saus.
Serveertip
Smaakt heerlijk bij wildgerechten, maar ook als toetje met bijvoorbeeld vanilleijs en slagroom! Smullen maar.