Stoofpeertjes

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 02-10-1999

Heerlijke stoofpeertjes als hoofdgerecht of als toetje...

Deel dit recept

Ingrediënten
1 kilo stoofpeertjes (Gieser Wildeman) - 4 eetlepels suiker - 1 kaneelstokje - 1 stukje citroenschil - 1 dl. rode wijn of bessensap
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Grote pan met water waarbij de peertjes net onder staan.

Voorbereiding

De peertjes schillen en de klokhuizen verwijderen. Eventueel halveren.

Bereidingswijze

Doe de peertjes in de pan en voeg alle ingredienten toe. Breng het geheel aan de kook en draai het vuur daarna zo laag mogelijk. Laat de peertjes in 21/2 tot 4 uur gaar stoven. Als de peertjes gaar en mooi rood gekleurd zijn, de peertjes uit het vocht halen en dit eventueel binden met 2 theelepels in water opgeloste maizena voor een mooie rode saus.

Serveertip

Smaakt heerlijk bij wildgerechten, maar ook als toetje met bijvoorbeeld vanilleijs en slagroom! Smullen maar.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

amb avatar
amb

Doorsturen

Home Recepten