1. Home
  2. Recepten
  3. Fruit
  4. Stoofpeertjes
  5. Stoofpeertjes

Stoofpeertjes

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 02-10-1999

Ingrediënten


1 kilo stoofpeertjes (Gieser Wildeman) - 4 eetlepels suiker - 1 kaneelstokje - 1 stukje citroenschil - 1 dl. rode wijn of bessensap


Verder heb je nodig


Grote pan met water waarbij de peertjes net onder staan.


Heerlijke stoofpeertjes als hoofdgerecht of als toetje...

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

De peertjes schillen en de klokhuizen verwijderen. Eventueel halveren.

Bereidingswijze

Doe de peertjes in de pan en voeg alle ingredienten toe. Breng het geheel aan de kook en draai het vuur daarna zo laag mogelijk. Laat de peertjes in 21/2 tot 4 uur gaar stoven. Als de peertjes gaar en mooi rood gekleurd zijn, de peertjes uit het vocht halen en dit eventueel binden met 2 theelepels in water opgeloste maizena voor een mooie rode saus.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Smaakt heerlijk bij wildgerechten, maar ook als toetje met bijvoorbeeld vanilleijs en slagroom! Smullen maar.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van amb


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van amb
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top