Caribische Kip

  • Antiliaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 02-10-1999

Debrots Kip met bamboescheuten

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
800gr.ontbeende kippen-bovenbenen(thights)2 eetl.bloem,1 eetl.gemberpoeder,1/2 eetl.suiker,4 eetl. olie,1 ui,1 blikje bamboescheuten(300gr.)1/2 rode parika,1/2 gele paprika,1 kleine groene paprika,1 dl.kippenbouillon van een blokje,4 eetl.sojasaus,3 eetl.dry sherry of cognac,100 gr. champignons,peper,zout.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
wok of braadpan

Voorbereiding

Haal het vet weg en snij het kippenvlees in repen,kruid de kip met zout,peper,gemberpoeder,suiker en de bloem.Snij de champignons en de bamboescheuten in plakjes.Was de paprika's verwijderhet zaad en snij ze in dunne reepjes.

Bereidingswijze

Verhit de olie in de wok of pan en bak kippenvlees en de ui samen goudbruin. Doe de bambooscheuten erbij.Voeg de bouillon,sojasaus en de sherry toe en laat het geheel 15 minuten bakken.
Voeg de gesneden paprika-reepjes enchampignonplakjes toe en laat het geheel nog ongeveer 5 minuten doorbakken. Hierna gelijk opdienen.

Serveertip

Lekker met rijst, bakbanaan en komkommer.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten