1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Italie: Caponata

Italie: Caponata

Door: annabee

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 01-10-1999

Ingrediënten 4 personen


4 braadworsten, 2 aubergines, zout, ansjovisfilets, 1 (rode) ui, 2 el olijfolie, 1 knoflookteentje, 1 el suiker, 2 el kappertjes, 1 blik tomatenstukjes, 100 g zwarte olijven, 1 bosje basilicum


Verder heb je nodig


Wok of hapjespan


Caponata van braadworstjes en aubergines

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

De braadworsten in stukken snijden.De aubergines in kwart-plakjes snijden, met zout bestrooien en plm. 30 minuten laten staan.De ui in ringen snijden.De ansjovisfilets in stukjes snijden.

Bereidingswijze

In de olijfolie de braadworststukjes roerbakken tot ze mooi bruin zijn en ze dan uit de pan nemen.Vervolgens de ui, het uitgeperste teentje knoflook en de aubergine 3 minuten roerbakken. Dan met de suiker, de ansjovis, de kappertjes en de tomatenstukjes aan de kook brengen. De worst en de olijven toevoegen. Alles in 10 minuten gaar stoven.Op smaak brengen met zout, peper en de gehakte blaadjes basilicum.

Serveertip

Heerlijk met een luchtige aardappelpuree.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van annabee
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top