* 1 ui
* 100 gram katenspek
* 4 eetlepels olijfolie
* 900 gram aardappelschijfjes (uit het koelvak)
* 8 eieren
* zout, peper
* 3 theelepels oregano
* 2 pakjes spinazie a la creme fraiche
* 100 gram belegen kaas
* 2 teentjes knoflook
Een Spaanse Tortilla met spinazie, katenspek en oregano.
Ui snipperen. Spek in stukjes knippen of snijden. In een grote koekepan met anti-aanbaklaag olie verhitten. Ui, spek en aardappel-schijfjes ongeveer 10 min. zachtjes bakken. Af en toe omscheppen. In een kom eieren loskloppen met zout, peper en oregano. Knolook erboven uitpersen. Eimengsel over aardappelschijfjes schenken. Op laag vuur met deksel op de pan ei in ongeveer 10 min. laten stollen. Intussen spinazie op laag vuur verwarmen. Kaas in reepjes snijden. Spinazie over tortilla verdelen. Reepjes kaas er ruitvormig op leggen. Met deksel op de pan nog ongeveer 5 min. zachtjes bakken.
peetje_op_kooksafari 19-07-2000
Wat een zalig recept!! Dit ga ik zeker nog eens maken. Als ik weer eens wat aardappelen over heb is het een heerlijke manier van restverrwerking. Ik ga ook eens proberen om de tortilla alvast te maken, en dan pas later de spinazie erover te verdelen. En dan even de oven in om op te warmen en te gratineren. Lijkt me ook erg handig.
Groetjes Peetje.