1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Spaanse keuken
  5. Tortilla
  6. Spinazie Tortilla

Spinazie Tortilla

  • Spaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 01-10-1999

Ingrediënten 4 personen


* 1 ui
* 100 gram katenspek
* 4 eetlepels olijfolie
* 900 gram aardappelschijfjes (uit het koelvak)
* 8 eieren
* zout, peper
* 3 theelepels oregano
* 2 pakjes spinazie a la creme fraiche
* 100 gram belegen kaas
* 2 teentjes knoflook



Een Spaanse Tortilla met spinazie, katenspek en oregano.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Ui snipperen. Spek in stukjes knippen of snijden. In een grote koekepan met anti-aanbaklaag olie verhitten. Ui, spek en aardappel-schijfjes ongeveer 10 min. zachtjes bakken. Af en toe omscheppen. In een kom eieren loskloppen met zout, peper en oregano. Knolook erboven uitpersen. Eimengsel over aardappelschijfjes schenken. Op laag vuur met deksel op de pan ei in ongeveer 10 min. laten stollen. Intussen spinazie op laag vuur verwarmen. Kaas in reepjes snijden. Spinazie over tortilla verdelen. Reepjes kaas er ruitvormig op leggen. Met deksel op de pan nog ongeveer 5 min. zachtjes bakken.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van barb_barb


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van barb_barb
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top