everzwijn-goulash

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 01-10-1999

Een heerlijke stoofpot

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 Kg karbonaden van everzwijn, Boter, 2 eetlepels olie, 1 grote ui of 2 kleine, 3 teentjes look, 4 eetlepels bloem, 4 dl wildfond, 2 dl rode wijn, 2dl vloeibaar tomatenconcentraat, zout, versgemalen witte peper, 2 takjes thijm, 2 laurierbladen.
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 211,09 kcal
Koolhydraten 17,25 g
Eiwitten 3,48 g
Vetten 9,71 g

Bereidingswijze

Verwarm olie en boter in een ruime pan tot het schuim van de boter verdwenen is. Bak de karbonaden langs alle kanten goed aan. Voeg eerst de gesnipperde ui toe en nadien de zeer fijngesneden look. Voeg de bloem en het tomatenconcentraat toe en schep alles goed doorheen. De wildfond toevoegen samen met de rode wijn, de laurier, de thijm, peper en zout. Breng alles aan de kook, temper het vuur en laat met deksel op de pan 1.5 tot 2 uur sudderen.

Serveertip

Kan zowel met aardappelen, kroketten, frieten als brood gegeten worden.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

ghgh avatar
ghgh 15-12-2000

Ik maakte dit ook reeds op een gelijkaardige manier klaar met diepvriesfilets. Dit vlees was echter zeer droog geworden. Zou dit kunnen zijn doordat het om diepvrievlees ging ?

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten