1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Franse keuken
  5. Chocolade Mousse

Chocolade Mousse

Door: daniel_dugour

  • Frans, Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 01-10-1999

Ingrediënten 6 personen


1/2 liter slagroom * 300 gr. pure chocolade * 6 eiwitten * suiker * beetje zout * beetje versgemalen peper


Verder heb je nodig


Mixer, pannetje met dikke bodem, koelkast.

Chocolade Mousse
Chocolade Mousse
Chocolade Mousse
Chocolade Mousse
Chocolade Mousse
Chocolade Mousse
Chocolade Mousse
Chocolade Mousse
Chocolade Mousse
Chocolade Mousse
Chocolade Mousse
Chocolade Mousse

Dit recept levert de lekkerste, luchtigste en beste chocolademousse op die ik ooit heb gegeten. Recept van een meesterkok!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Smelt de chocolade in brokken au bain marie, en klop ondertussen de slagroom stijf.
Doe de eiwitten in een grote kom met een snufje zout.
Maak suikerstroop: een bodempje suiker in een steelpannetje, klein beetje water erbij (de suiker moet net nat zijn, dit kan ook met een beetje sinaasappel- of citroensap), en smelt het, onder flink roeren, op een zacht vuur.
Klop nu met SCHONE kloppers, onder voorzichtig bijdruppelen van de suikerstroop de eiwitten stijf tot 'merengue'.
Roer de gesmolten chocolade met een snufje peper door de slagroom, en voeg hier de merengue aan toe en klop door elkaar met en garde.
Verdeel eventueel over toetjeskommetjes, en zet het minstens een uur in de koelkast om op te stijven.

Serveertip

Dit toetje slaat in als een bom; doe er voor een overdreven effect een lekkere dessertwijn bij.



Reacties (19)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van daniel_dugour
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top