
1/2 liter slagroom * 300 gr. pure chocolade * 6 eiwitten * suiker * beetje zout * beetje versgemalen peper
Mixer, pannetje met dikke bodem, koelkast.
Dit recept levert de lekkerste, luchtigste en beste chocolademousse op die ik ooit heb gegeten. Recept van een meesterkok!
Smelt de chocolade in brokken au bain marie, en klop ondertussen de slagroom stijf.
Doe de eiwitten in een grote kom met een snufje zout.
Maak suikerstroop: een bodempje suiker in een steelpannetje, klein beetje water erbij (de suiker moet net nat zijn, dit kan ook met een beetje sinaasappel- of citroensap), en smelt het, onder flink roeren, op een zacht vuur.
Klop nu met SCHONE kloppers, onder voorzichtig bijdruppelen van de suikerstroop de eiwitten stijf tot 'merengue'.
Roer de gesmolten chocolade met een snufje peper door de slagroom, en voeg hier de merengue aan toe en klop door elkaar met en garde.
Verdeel eventueel over toetjeskommetjes, en zet het minstens een uur in de koelkast om op te stijven.
Dit toetje slaat in als een bom; doe er voor een overdreven effect een lekkere dessertwijn bij.
daniel_dugour 22-12-2019
Beste Ejelzer,
De suikerstroop moet zeker heet zijn bij het doorkloppen, daar stolt het eiwit van tijdens het kloppen, en blijft de mousse stevig
Ejelzer 21-12-2019
Moet de suikerstroop nog heet zijn als die bijgevoegd wordt (en dan doorkloppen tot die afgekoeld is toto 50graden)?
marissiee 15-07-2016
guus2508, ik denk dat dat aan je eiwit ligt. beter opkloppen
guus2508 28-04-2016
Hartstikke lekker! Heerlijk luchtig. Eergisteren gemaakt. Had alleen het probleem dat het binnenin nog wat vloeibaar was. Iemand suggesties hiervoor misschien?
tina1951 13-12-2015
Opgeslagen bedankt ☺☺