Chocolade Mousse

  • Frans, Nagerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 01-10-1999
  • Chocolade Mousse

    Chocolade Mousse

    Chocolade Mousse

  • Chocolade Mousse

    Chocolade Mousse

    Chocolade Mousse

  • Chocolade Mousse

    Chocolade Mousse

    Chocolade Mousse

  • Chocolade Mousse

    Chocolade Mousse

    Chocolade Mousse

  • Chocolade Mousse

    Chocolade Mousse

    Chocolade Mousse

  • Chocolade Mousse

    Chocolade Mousse

    Chocolade Mousse

  • Chocolade Mousse

    Chocolade Mousse

    Chocolade Mousse

  • Chocolade Mousse

    Chocolade Mousse

    Chocolade Mousse

Dit recept levert de lekkerste, luchtigste en beste chocolademousse op die ik ooit heb gegeten. Recept van een meesterkok!

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
1/2 liter slagroom * 300 gr. pure chocolade * 6 eiwitten * suiker * beetje zout * beetje versgemalen peper
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
mixer, pannetje met dikke bodem, koelkast.

Bereidingswijze

Smelt de chocolade in brokken au bain marie, en klop ondertussen de slagroom stijf.
Doe de eiwitten in een grote kom met een snufje zout.
Maak suikerstroop: een bodempje suiker in een steelpannetje, klein beetje water erbij (de suiker moet net nat zijn, dit kan ook met een beetje sinaasappel- of citroensap), en smelt het, onder flink roeren, op een zacht vuur.
Klop nu met SCHONE kloppers, onder voorzichtig bijdruppelen van de suikerstroop de eiwitten stijf tot 'merengue'.
Roer de gesmolten chocolade met een snufje peper door de slagroom, en voeg hier de merengue aan toe en klop door elkaar met en garde.
Verdeel eventueel over toetjeskommetjes, en zet het minstens een uur in de koelkast om op te stijven.

Serveertip

Dit toetje slaat in als een bom; doe er voor een overdreven effect een lekkere dessertwijn bij.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

daniel_dugour avatar
daniel_dugour 22-12-2019

Beste Ejelzer, De suikerstroop moet zeker heet zijn bij het doorkloppen, daar stolt het eiwit van tijdens het kloppen, en blijft de mousse stevig

Ejelzer avatar
Ejelzer 21-12-2019

Moet de suikerstroop nog heet zijn als die bijgevoegd wordt (en dan doorkloppen tot die afgekoeld is toto 50graden)?

marissiee avatar
marissiee 15-07-2016

guus2508, ik denk dat dat aan je eiwit ligt. beter opkloppen

guus2508 avatar
guus2508 28-04-2016

Hartstikke lekker! Heerlijk luchtig. Eergisteren gemaakt. Had alleen het probleem dat het binnenin nog wat vloeibaar was. Iemand suggesties hiervoor misschien?

tina1951 avatar
tina1951 13-12-2015

Opgeslagen bedankt ☺☺

Sjoukje63 avatar
Sjoukje63 12-01-2015

Ik ga dit recept zeker proberen. groet, Sjoukje

adeline43 avatar
adeline43 29-09-2013

Hoi, dit recept lijkt mij ook erg lekker en neem ik mee. Bedankt!groetjes, Adeline

GSchoemaker avatar
GSchoemaker 29-09-2013

Kan dit recept een paar uur voor gebruik gemaakt worden?

Lindatjeh avatar
Lindatjeh 14-03-2013

Echt super lekker!!!

mobiel_1335452795 avatar
mobiel_1335452795 16-11-2012

Lijkt me heeeeeerlijk! Ga het snel maken! Bedankt! ;-)

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten