1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Multi-culturele keuken
  5. Mosselen

Mosselen

Door: vhuizen

  • Multi-cultureel, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 01-10-1999

Ingrediënten 2 personen


2 kilo mosselen,400 gram ingevroren soepgroenten, 2 uien, 2a3 theelepels laos, 2a3 eetlepels oestersaus, witte wijn 30cl, 2 theelepels italiaansekruiden.


Verder heb je nodig


Een behoorlijke grote pan


Het is een recept van gekookte mosselen op basis van een oosters tintje.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

U dient de uien wel fijn te snijden.
En de mosselen twee maal te wassen met koud water, en daarna laten uitlekken.

Bereidingswijze

De soepgroenten, fijn gesneden ui, laos,en de oestersaus op een laag vuurtje smoren en steeds omroeren tot het geheel goed warm is, dan gaat de wijn en de italiaansekruiden er in en breng het geheel aan de kook, voeg dan de mosselen toe.
Het geheel omschudden tot de mosselen gaar zijn, tijd 10 minuten. Tip voor de mensen die nog nooit mosselen gekookt hebben, de mosselen zijn gaar als de schelp van de mossel geheel open staat en de mossel zacht van smaak is, neem gerust een monster tijdens het koken.

Serveertip

De wijn die wordt gebruikt voor het koken van de mosselen, wordt ook bij het eten gebruikt[ oude plantersbosch uit zuid afrika]en het smaakt er goed bij.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van vhuizen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top