Sweet Potato Pecan Pie

  • Amerikaans, Banket
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 30-09-1999

Taart met noten en zoete aardappelen.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
VOOR DE PIE: 3 el zachte boter, 2 el suiker, 1 mespuntje zout, 1 ei, 1 el koude melk, 160 gram bloem. VOOR DE VULLING: 2 grote zoete aardappelen gaar gekookt, 50 gram lichtbruine basterdsuiker, 1 ei romig geslagen, 1 el room, 1 el zachte boter, 1 zakje vanillesuiker, 1 mespuntje zout, 1 mespuntje kaneel, 1 mespuntje nootmuskaat, 1 mespuntje speculaaskruiden. VOOR DE TOPPING: 180 gram suiker, 150 gram stroop, 2 eieren, 1,5 el gesmolten boter, 4 zakjes vanillesuiker, 1 tl kaneel, 1 mespuntje zout, 100 gram gehakte pecannoten, 10 halve gepelde pecannoten voor de garnering.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

HET PIEDEEG: klop de boter, suiker en het zout tot een luchtige massa. Klop het ei erdoor en daarna de melk. Het geheel ongeveer 12 minuten door elkaar kloppen. Meng de bloem er snel doorheen. Kneed het deeg tot een ronde vorm van ong. 7 cm doorsnee en 1,5 cm dik. Laat dit minimaal 3 uur rusten gewikkeld in plasticfolie in de koelkast. DE VULLING: sla het ei roming. Voeg hieraan de basterdsuiker, boter, vanillesuiker, zout, kaneel, nootmuskaat en speculaaskruiden toe. Meng dit geheel goed en klop er tenslotte de room doorheen DE TOPPING: klop de suiker, stroop, eieren, vanillesuiker, kaneel en zout in ongeveer 1 minuut luchtig door elkaar. Voeg hieraan de gehakte pecannoten toe. Rol het deeg op een met bloem bestoven koude ondergrond uit ter groote van een rond bakblik. Vet het bakblik in en leg hierop het deeg. Druk het deeg zachtjes aan en leg hierop het zoete aardappelmengsel. Giet de topping hier overheen en prik gelijkmatig met een vork gaten in de bodem. Verwarm de oven voor. Bak de taart op 140 graden in ongeveer 105 minuten gaar. Garneer de taart met noten. Serveer met slagroom.

Serveertip

De pecannote kunnen vervangen worden door walnoten

Laatste reacties

carodun avatar
carodun 01-10-2001

Erg zoet. Ook erg lekker. Niemand heeft geraden wat voor vulling er in de taart zit!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten