Okersoep

  • Surinaams, Soep
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 29-09-1999

Deel dit recept

Ingrediënten
2 ltr water
6-8 stuks okers
2 bosjes tajerbladen
2 antroewa's
100 gr zoutvlees
250 gr soepvlees
2 rakjes selderie
1 kleine droge vis
1 madam janet peper
(1/2 uitje)
1 tomaat
(1/2 lepel margarine)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Zoutvlees in stukken snijden en opkoken om te ontzouten.
Het vlees en de vis met het water opzetten en laten trekken tot het vlees zacht is.
De vis van graten en vel ontdoen.
De tajerbladeren in de bouillon doen.
Na 15 min- de blader eruit halen en fijnkloppen.
Van de okers de uiteinden verwijderen en in ronde stukjes snijden en met de peper en antroewa's en de in stukjes gesneden tomaat in de soep gaar koken.
De fijngemaakte tajerbladeren als laatste
toevoegen.Op smaak maken met zout of bouillonblokjes

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten