Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Tulband
  4. Tulband

Tulband

Door: grote_taart

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 29-09-1999

Ingrediënten 4 personen


Voor de tulband
400 gram gezeefde bloem * 400 gram lauwwarm gesmolten boter * 400 gram suiker * 10 eieren * 100 gram pure chocolade * 25 gram room

voor de vulling
200 gram amarenekersen * 200 gram geweekte rozijnen * 100 gram pistachenootjes * 100 gram rode en groene sukade

voor de saus
150 gram suiker * 0,5 liter melk * 6 eidooiers * 1 opengesneden vanillestokje



Ontdek meer:

Bereidingswijze

De tulband
Klop met de Mixer de eieren en suiker tot een stevige witte schuimige massa en spatel daarna voorzichtig de gezeefde bloem er door. Roer vervolgens de lauwwarme boter er straaltjesgewijs door. Spatel er ook de helft van de vullingingrediknten door en bak hem ongeveer vijfenveertig minuten op 180 graden. Stort de afgebakken tulband op een taartrooster en laat hem volledig afkoelen. Smelt de pure chocolade, roer hem glad met de room en giet de chocolade in banen over de tulband. Doe hetzelfde met de warm gemaakte confiture. Bestrooi de tulband met poedersuiker en leg boven op wat amerenekersen.

de saus Breng de melk met de suiker en het opengesneden vanillestokje aan de kook en laat tien minuten trekken. Sla de eidooiers goed los tot ze bleek kleuren, voeg al roerend een paar lepels kokende melk toe. Giet dit mengsel terug bij de hete melk en laat het, nog steeds roerend met een houten lepel, op laag vuur licht binden. Zeef de saus na enige afkoeling en roer daar de overgebleven vruchtjes door



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van grote_taart
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top