Roomboterkoekjes

  • Tussendoortje
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 29-09-1999

het basisrecept, variaties staan elders op mijn hapjespagina

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
*350 g bloem *zout *175 g koude boter *300 g kristalsuiker *1 ei
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
huishoudfolie, bakpapier

Voorbereiding

Zeef de bloem met een mespunt zout in een kom. Snijd de boter in grove stukken, leg ze in de bloem en snijd ze met 2 messen tot ze de grootte van erwtjes hebben. Voeg de suiker en het ei toe, meng het door elkaar en kneed er met een koele hand snel een soepel deeg van. Vorm van het deeg een rol. Verpak deze in huishoudfolie en leg het een half uur in de koelkast om op te stijven.

Bereidingswijze

Warm de oven voor op 175 graden. Snijd de rol in plakjes van 3 mm en leg deze met tussenruimten van 3 cm op bakpapier op de bakplaat en bak ze middenin de oven in 12-15 minuten zandkleurig. Schuif ze direkt met de bakspatel op het ovenrooster en laat ze uitdampen.

Serveertip

zie voor variatietips mijn andere recepten

Laatste reacties

zuperkokkie avatar
zuperkokkie 14-01-2013

Kijk bij karamel koeken voor een roomboterkoekjes met heerlijke karamel!

jcloin avatar
jcloin 11-11-1999

Yummie

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten