Mosselsoep Uit Dijon

  • Frans, Voorgerecht
  • 0-10 min.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 uitje
1 teentje knoflook
1 venkel knolletje
25 gr boter
1/2 eetlepel mosterd
1 1/2 visbouillontablet
1 dl crime franche
2 eetlepels aardappelzetmeel
400 gr gekookte mosselen
peper en zout
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Snijd de ui, de knoflook en de venkel in kleine stukjes(hou het groen apart voor de garnering).Smelt de boter in een diepe pan en bak hierin de groente glazig(5 min).Voeg de mosterd toe en bak het geheel nog 1 min. roer 3/4 liter water, de bouillontablet en de crime franche erdoor.Leng het aarappelzetmeel aan met een beetje water en roer het door de soep.Nog even doorkoken.Voeg de mosselen toe en breng op smaak met wat peper en zout. Strooi er wat venkelgroen over.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marissavis avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten