Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Tulband
  5. Tulband

Tulband

Door: croontje

  • Nederlands
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 27-09-1999

Ingrediënten 12 personen


250 gr. boter, 250 gr. suiker, 4 eieren, 300 gr. bloem, 2 theel. bakpoeder, snufje zout. Vulling (je kan zelf kiezen wat je erin doet): 150 gr. rozijnen, 100 gr. gekleurde franse vruchtjes, 50 gr. gehakte sukade, 50 gr. oranje snippers, 50 gr. gehakte hazelnoten, 50 gr. gehakte pecannoten, 50 gr. gepelde pistachenoten. De hoeveelheden kan jezelf aanpassen als je niet alles erin doet. Of je doet er gewoon minder in. Maak zelf je keuze!!


Verder heb je nodig


Tulbandvorm, Mixer en oven.


Gevuld met noten, rozijnen, vruchtjes. Overheerlijk!

Ontdek meer:

Voorbereiding

Welke vulling je ook gebruikt, maak ze gebruiksklaar, dus wassen, snijden en hakken!
Tulbandvorm invetten.

Bereidingswijze

Boter en suiker lang mixen. Moet zeer romig zijn. Een voor een de eieren toevoegen. Bloem, bakpoeder en zout erdoor roeren. Nu kan je je eigen vulling toevoegen. (b.v. rozijnen en vruchtjes, verschillende soorten noten al dan niet met rozijnen, je kan ook stukjes chocolade door het deeg roeren. Ik heb er ook eens gemalen kokos aan toegevoegd, citroenrasp kan ook). Mengsel in de vorm doen en 50 min. laten staan om het wat te laten rijzen. In een voorverwarmde oven 65 min. op 175C. (als je geen "zware" vulling hebt (b.v. alleen rozijnen of vruchtjes) kan hij korter in de oven. 45 min. op 175C)



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van croontje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top