oma's ovenschotel
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 27-09-1999
makkelijk en heel lekker, ook voor de kids
Ingrediënten 6 personen
*Aardappelen (voor aardappelpuree), *1 blikje champignonsoep, *1 pot erwtjes, 1 1/2 pond gehakt, *peper en zout, * paneermeel, *klontje boter.Voorbereiding
Erwtjes uitlaten lekker.
Bereidingswijze
Van de aardappelen een smeuige puree maken.
In een pan het gehakt rul bakken, met de peper en zout.
Een grote overschotel beboteren. Dan vervolgens in laagjes het volgende aanbrengen: helft aardappelpuree, gehakt, het blik champignonssoep (onverdund), de erwtjes, dan het gehakt en als laatste een laag aardappelpuree. Afmaken met paneermeel. Lekker als je zelfgemaakte paneermeel gebruikt. Een paar klontjes boter eroverheen verdelen en in de oven schuiven, tot hij lekker warm is. Dat varieert per oven, bij mij ong. 20 min. Dan nog even de grill erop voor een lekker bruin korstje. En smullen maar.
Laatste reacties
Ik vond het blikje champignonnesoep niet zo lekker. Liever ragout ofzo wat tenslotte dezelfde smaak oplevert. Verder heb ik 500 g gehakt gebruikt, aardappelpuree voor 4 pers., doperwtjes 500 ml dacht ik. Vond het niet zo heel bijzonder, gehakt, rode kool, aardappelpuree vind ik lekkerder :)
Erg geliefd bij de hele familie, zelfs bij mensen die niet van doperwtjes houden! Snel klaar en de smaak is zeker goed!
Al je recepten lijken me heerlijk ook de manier waarop je het hebt neergezet is erg leuk en duidelijk .Dit recept ga ik zeker proberen groetjes.
Lijkt me erg lekker, heb het gelijk bij mijn favorieten gezet. En ga het zeker deze week proberen!! Groetjes Saskia