Makreelsalade

  • Salade
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 26-09-1999

Frisse salade van makreel en appel.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
250 g gestoomde makreel, 1 appel met rode schil, 1 appel met groene schil, 1 el citroensap, 1 rode ui, 6 kleine augurken, 1 dl yoghurt, 2 el nat van de augurken, 1 tl mosterd, zout, versgemalen peper, 1/2 rode paprika, sla
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Verwijder vel en graatjes van de makreel en verdeel de vis in kleine stukjes.
De appels wassen en met schil, maar zonder klokhuis in blokjes snijden en er citroensap over sprenkelen. De ui snipperen en 5 augurken in plakjes snijden.

Bereidingswijze

Alles in een kom voorzichtig door elkaar mengen.
Maak een saus van yoghurt, augurkennat en mosterd. Op smaak maken met peper en zout.
Een paar blaadjes sla op een schaal leggen en daar het vismengsel op scheppen. De saus eroverheen schenken.
De paprika en de overgebleven augurk in reepjes snijden en er de salade mee garneren.

Serveertip

Geef er stokbrood bij.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

jagers avatar
jagers 13-10-2002

Prima recept. Smaakt ook lekker als je de augurk vervangt door olijven en het augurkennat door sladressing. Groetjes, Jagers

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten