Zuurkool met Kip

  • Nederlands, Ovenschotel
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 26-09-1999

uit de Romertopf

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 gele paprika

1 rode paprika

500 gram zuurkool

6 jeneverbessen

zout, versgemalen peper

1 el boter of margarine

200 ml appelsap

4 kippepoten

2 tl paprikapoeder
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Romertopf weken volgens gebruiksaanwijzing. Oven voorverwarmen op 225o C.
Paprika's in kleine stukjes snijden. Zuurkool met 2 vorken uit elkaar trekken.
Peper erboven malen. Paprika en jeneverbessen erdoor scheppen. Romertopf invetten.
Zuurkoolmengsel erin scheppen. Appelsap erover schenken. Van kip vel verwijderen. Inwrijven met zout, peper en paprikapoeder. Kip op zuurkool leggen. Deksel erop leggen. In midden van oven schotel in 1,5 uur gaar laten worden.

Serveertip

Geef er gekookte aardappelen bij.

Laatste reacties

manifold avatar
manifold 20-11-2008

de gebruiksaanwijziging van de romertopf zegt, dat deze zeer gevoelig is voor temperatuurs-verschillen en daarom dus nooit in een voorverwarmde oven mag, maar altijd langzaam op temperatuur moet komen vanuit een koude oven. Hoe zit dat, met dit recept?? Ik wil niet graag mijn Romertopf kapot

ijzertijd avatar
ijzertijd 22-02-2001

Heerlijk weer eens een andere manier om zuurkool te eten ipv stamppot. Een echt smulrecept.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten