Zuurkool met Kip
- Nederlands, Ovenschotel
- > 120 min.
- Geplaatst op 26-09-1999
uit de Romertopf
Ingrediënten 4 personen
1 gele paprika1 rode paprika
500 gram zuurkool
6 jeneverbessen
zout, versgemalen peper
1 el boter of margarine
200 ml appelsap
4 kippepoten
2 tl paprikapoeder
Bereidingswijze
Romertopf weken volgens gebruiksaanwijzing. Oven voorverwarmen op 225o C.
Paprika's in kleine stukjes snijden. Zuurkool met 2 vorken uit elkaar trekken.
Peper erboven malen. Paprika en jeneverbessen erdoor scheppen. Romertopf invetten.
Zuurkoolmengsel erin scheppen. Appelsap erover schenken. Van kip vel verwijderen. Inwrijven met zout, peper en paprikapoeder. Kip op zuurkool leggen. Deksel erop leggen. In midden van oven schotel in 1,5 uur gaar laten worden.
Serveertip
Geef er gekookte aardappelen bij.
Laatste reacties
de gebruiksaanwijziging van de romertopf zegt, dat deze zeer gevoelig is voor temperatuurs-verschillen en daarom dus nooit in een voorverwarmde oven mag, maar altijd langzaam op temperatuur moet komen vanuit een koude oven. Hoe zit dat, met dit recept?? Ik wil niet graag mijn Romertopf kapot
Heerlijk weer eens een andere manier om zuurkool te eten ipv stamppot. Een echt smulrecept.