Goulash

  • Regionaal, Hoofdgerecht
  • > 120 min.

de eigenlijke naam is porkolt. als je in hongarije goulash vraagt, krijg je een soort soep, die je met brood eet.

Deel dit recept

Ingrediënten
rundvlees, olie, magere spekjes, uien, knoflook, paprika, tomatenpuree, paprikapoeder, kummel, peper en zout, bloem en maizena, zure room, scheut rode wijn
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

bak de spekjes uit in de hete olie,doe ze op een bord. braad in het vet het bebloemde rundvlees aan, haal uit de pan. doe in het braadvet de uien met de knoflook, de kummel en het paprikapoeder en fruit dit aan.doe de paprika's er bij en laat even bakken. doe dan het vlees en de spekjes terug in de pan,de tomatenpuree erbij en een flinke scheut wijn.
laat het ongeveer 2 uur op een sudderplaatje staan. is het te nat, bindt het dan met maizena of bloem.
je kunt het nog afmaken met een dotje zure room, maar ik vind het lekkerder dat op mijn eigen bord te krijgen en niet door de goulash heen te doen.

Serveertip

met een rand aardappelpuree of in een rijstrand.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

rhapsodie avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten