Goulash
- Regionaal, Hoofdgerecht
- > 120 min.
de eigenlijke naam is porkolt. als je in hongarije goulash vraagt, krijg je een soort soep, die je met brood eet.
Bereidingswijze
bak de spekjes uit in de hete olie,doe ze op een bord. braad in het vet het bebloemde rundvlees aan, haal uit de pan. doe in het braadvet de uien met de knoflook, de kummel en het paprikapoeder en fruit dit aan.doe de paprika's er bij en laat even bakken. doe dan het vlees en de spekjes terug in de pan,de tomatenpuree erbij en een flinke scheut wijn.
laat het ongeveer 2 uur op een sudderplaatje staan. is het te nat, bindt het dan met maizena of bloem.
je kunt het nog afmaken met een dotje zure room, maar ik vind het lekkerder dat op mijn eigen bord te krijgen en niet door de goulash heen te doen.
Serveertip
met een rand aardappelpuree of in een rijstrand.