Sambal goreng boontjes

  • Indonesisch, Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 24-09-1999

Oud familierecept van een vriend van mij.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
1-3 uien, 1 teentje knoflook, 1 stukje laos, 1 salamblad, 1 sereh, sambal manis, blokje trassi (en daar wat van afbrokkelen), 1 tl. suiker, 1 rode lombok, zout, 1/4 tl. vetsin, petehbonen, sperziebonen, plantaardige olie, blokje santen.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Knoflook fijnhakken, ui in stukjes snijden, lombok fijnhakken, sereh in stukken snijden.

Bereidingswijze

Uien en knoflook fruiten in olie. Laos, salamblad, sereh, lombok en sambal (naar smaak) meefruiten tot de sambal donkerrood is. Alle overige ingrediknten (behalve de santen) toevoegen. Even op hoog vuur goed doorroeren. Beetje water toevoegen en laten sudderen tot de boontjes gaar zijn. Op het laatst een blokje santen er door roeren.

Serveertip

Lekker met witte rijst of als onderdeel van een Indische rijsttafel.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten