1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Babi ketjap
  6. Babi ketjap

Babi ketjap

Door: chanty

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 24-09-1999

Ingrediënten 2 personen


1-3 uien, 1 teen knoflook, 1 stukje laos, 1 stukje djahe, 1/4 tl. vetsin, peper, zout ns, 1 tl. suiker, plantaardige olie, 350-500 gr. varkenslappen, ketjap manis



Dit blijft een erg lekker oud recept.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Vlees in blokjes snijden, uien in ringen snijden en knoflook fijnhakken.

Bereidingswijze

Uien en knoflook in olie fruiten. Laos, djahe, vetsin, peper, zout en suiker even meefruiten. Vlees, ketjap en wat water toevoegen. Vlees lekker gaar laten sudderen. Zo nodig af en toe nog wat ketjap en water toevoegen.

Serveertip

Lekker met witte rijst, kroepoek en atjar of als onderdeel van een Indische rijsttafel.



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van chanty
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top