1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Garnalen
  5. Garnalen Uit De Balkan

Garnalen Uit De Balkan

Door: calorietje

  • Belgisch, Lunch/Brunch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 24-09-1999

Ingrediënten 4 personen


200 g Noordzee-garnalen - 1 ui - 1 teentje knoflook - 2 groene paprika's - 250 g tomaten - 20 g margarine - zout, witte peper - 1/8 l witte wijn - snufje safraan - 1 el citroensap



Kcal 142 pp

Ontdek meer:

Voorbereiding

Ui en knoflook fijnsnipperen paprika ontpitten, wassen en in reepjes snijden Tomaten onderdompelen in kokend water, ontvellen en ik achten snijden.

Bereidingswijze

Pan verhitten en de gehakte ui en knoflook hierin glazig laten worden. Paprika reepjes en tomaten toevoegen. Kruiden met peper en zout en 10 min. laten smoren. Witte wijn toevoegen en bij lage temp. Nog 3 min. laten stoven.Garnalen 2 min. verwarmen in de saus. Safraan en citroensap door elkaar roeren en erbij gieten.

Serveertip

Serveren met knackebrood 1 snee: 38 kcal



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van calorietje
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top