1. Home
  2. Recepten
  3. zigeunerkip uit de romertopf

zigeunerkip uit de romertopf

  •  , Ovenschotel
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 24-09-1999

Ingrediënten 4 personen


1 braadkip
zout en peper
1 el mosterd
2 el olie
4 plakjes vet spek
1 ui in ringen
3 takjes peterselie
1 takje bladselderie
1 rode paprika in reepjes
2 tomaten ontveld en in stukjes
2 teentjes knoflook gesnipperd
1/4 ltr zure room



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Zet de romertopf 30 min in koud water

Bereidingswijze

Wrijf de kip in met zout en peper
Maak eensausje van mosterd en olie en bestrijk de kip hiermee.
verdeel de plakjes spek over de bodem van de romertopf en schep hierop een
bedje van ui,peterselie ne selderij.
Vul de buikholte van de kip met de paprika,tomaat en knoflook.
Plaats de kip in de schotel en schenk de zure room erbij.
Sluit de romertopf en zet hem in het midden van de oven op 225 graden
laat de kip in 1 1/2 uur gaar worden
serveren met rijst



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van romertopf


Reacties (6)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van romertopf
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top