Pinchos De Bogavantes Y Gambas Con Sabayon De Jerez

  • Spaans, Tussengerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 23-09-1999

Spiesjes met reuzengarnaal in sherrysaus

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
12 reuzengarnalenstaarten
8 champignons
sap van 1/2 citroen
1 potje gevulde olijven
olijfolie
1 teentje knoflook
1 th zout
100 gr boter
3 bosjes peterselie
zout, liefst versgemalen
peper
4 eierdooiers
1/2 kopjes sherry
1/2 bosje dragon
1 mp suiker
spiezen of lange prikkers
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
au-bain-marie
vijzel

Voorbereiding

garnalen pellen. de champignons met citroensap van 1 citroen besprenkelen en 10 minuten in laten trekken.

Bereidingswijze

garnalen,champignons en gevulde olijven op spiesjes rijgen. aluminiumfolie met olijfolie bestrijken en de spiesjes erop leggen. Knoflook met wat zout in een vijzel fijnwrijven en in een kom doen. boter toevoegen en schuimig kloppen. Peterselie erdoor roeren en met zout en peper op smaak brengen. Ook de spiesjes met zout en peper bestrooien en de kruidenboter gelijkmatig erover verdelen. aluminiumfolie dichtvouwen en de spiesjes op 180 graden voorverwarmde oven garen.
Intussen eidooiers met sherry en citroensap in een vuurvaste schaaltje roeren en in au-bain-marie schuimig kloppen. De gewassen kruiden erdoor scheppen en met zout, peper en suiker op smaak brengen.
De spiesjes met de scherrysaus bedekken en met kruidentakjes garneren.

Serveertip

schaaltje olijven erbij zetten.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten