satesaus

  • Indonesisch, Saus/dressing
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 23-09-1999

Uitstekende satesaus ook voor de BBQ

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
5 deciliter Water, 3 eetlepels pindakaas, 2 eetlepels Olijfolie, 2 eetlepel of azijn, 2 eetlepels Ketjap asin, 2 eetlepels Ketjap manis, 2 theelepel Sambal oelek, 1 theelepel sate kruiden, 3 eetlepels Bruine suiker, 2 teentjes Knoflook, 1 ui.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Steelpan en koekepan.

Voorbereiding

Ui snipperen knoflook fijnhakken. Sate kruiden is een mengsels van 1 tl kurkuma, 1 tl laos, 1 tl koriander, 1 tl sereh, 1 tl jintan.

Bereidingswijze

Water opzetten in steelpan tot deze kookt.
Olijfolie in koekepan heet laten worden.
Fruit de ui in de olie en vermeng met de fijngehakte knoflook.
Koekepan van gas afhalen bruine suiker, ketjap, sambal en sate kruiden door elkaar heen roeren en terug op een laag gas zetten.
Pindakaas er bij en goed door elkaar heen roeren.
Met gekookt water mengen tot de juiste dikte.
Afmaken met 2 eetlepels azijn.

Serveertip

Heerlijk bij kippepoten, gehaktballen, of bij de bbq en natuurlijk bij een sate.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten